Æblegløg

Æble gløg
Så kom opskriften vi brugte i går på Julemødet ned på papir
 

Sirup:
800 gram rørsukker
2 vaniljestænger
Ingefærd - fint revet, jeg brugte en halv knold, af en halvstor ingeværd rod.
6 små kanelstænger af ca 10 cm længde


Fyld:
6 L ufiltreret god æblemost
400 g Tranebær, disse må gerne være syrlige.
Mandler som er skåret på langs. Jeg brugte den hurtige version og købte to små færdigskårede mandler fra poser.
1 lille pose æbler, gerne syrlige, da æble sirup og most sammen bliver meget sødt.
50 cl mørk rom


Først varmede jeg sukkeret med en sjat æble most som fik lov at koge ind til sirup med revet ingefærd og alle kanelstænger samt indholdet af vanilie stængerne.
Dette stod og hyggede sig noget tid.


Derefter blev æblemost tilsat da massen var næsten så tyk som honning og let brunet.
Da æblemosten var opvarmet blev tranebær tilsat og efter 10 min blev hakkede æbler og mandler tilsat.
Æblerne fik varme et stykke tid (10 min ca) men hold øje med æblerne så der stadig er lidt bid i dem.
Man kan med fordel komme lidt andre jule krydderier i, korianter eller måske nelliker mm.


Velbekomme :-) og God Jul

Kom og vær med

Kom og vær med på vores ture. Vi har mange hyggelige ture i naturen hvor vi nyder kaffe og kage efter vi har plukket bær eller urter.

Lær om planter

I lauget har vi medlemmer som har bred viden om blandt andet Svampe, planter, træer, bær og frugt, så vores ture er altid oplysende og inspirerende.

Vinter møder

Om vinteren hvor der er koldt udenfor og ingenting at plukke i naturen, hygger vi os indenfor med plandt andet konkurrencer, bingo og spændende gæste foredrag.